Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]С удължаването на извънредното положение ще се измести и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgС удължаването на извънредното положение ще се измести и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: С удължаването на извънредното положение ще се измести и срокът за връщане на парите за пътувания

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

С удължаването на изключителното състояние ще се измести и 14-дневния срок за връщане на парите за планувани пътувания, изясни в стуиото на " Лице в лице " министърът на туризма Николина Ангелкова.

" Издадохме взаимни рекомендации с комисия отбрана на потребителите, ще удължим до 13 юни срокът от 14 дни за възобновяване на суми - с месец след вероятно новото изключително състояние до 13 май, откакто то се одобри.

Предплатени суми за неосъществени почивки няма да се възвръщат дотогава. Препоръчваме ваучерите, които ще важат до 24 месеца, в които да може да се употребява предплатената отмора. Това ще подкрепи бранша. По избор на потребителя дестинацията може да се предоговаря с туроператора по същите условия. Ваучерът би трябвало да е ликвиден. Ако инцидентно до 24 месеца туроператорът изпадне в неплатежоспосоност, от застраховката ще се изплатят сумите на клиента. Предвидили сме алтернативно пътешестване също.

Друг проблем е, че е платено на хотелиерите и пари в туроператорите няма. Авиокомпаниите отхвърлят възобновяване на суми. Това е затворен кръг в целия свят.

Междуфирмената задлъжнялост нараства и ние сме избрали по какъв начин да се действа в обстановка идентична в целия свят. Имаме и туроператори, които към този момент са осъществили зимни почивки, пък отхвърлят да платят на хотелите. Много обаян е кръгът. Над 200 писма дневно получаваме от консуматори и всеки е прав. Тези, които имат опция, дано одобряват ваучер. 

2016 година предложихме да има гаранионен фонд за такива условия и туроператорите оферират да се върнем на полемиката за този фонд. Сега няма такава гаранция. 2016 година бяха срещу, в този момент желаят. Туризмът изживява най-трудния си интервал.

Към момента нямаме пресмятане за загуби, само че се чакат всеобщи съкращения - заплатен и неплатен годишен отпуск в хотелиерство и ресторантьорство. Които имат опция, дано се възползват от мярката 60/40. Даваме опция с Агенцията по заетостта, има браншове които набират личен състав, може да бъде назначен чиновник на втори трудов контракт със единодушие на първия шеф, който пък ще бъде по-спокоен през този интервал.

Благодарим на хотелиерите, които оферират отмора на хората от първа линия и тези под карантина. Участват интензивно в този развой всички представители на бранша. 

Чакаме информация за грантово подкрепяне на дребни и междинни предприятия. Обсъждат се разновидности за ликвидност на компании от бранша.

Ако продължи по-дълго време тази рецесия, никой не може да планува до къде ще стигнат нещата.

Предвидили сме спешна рекламна тактика. Разчитаме на вътрешния пазар, на нас българите като туристи. За българите е мярката с ваучерите и опциите на бюджета. Искаме да имаме разнообразни варианти и да овладеем летния сезон, оптимално да се възползваме от това, разяснява обстановката Ангелкова. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР